NAJČEŠĆA PITANJA

NAJČEŠĆA PITANJA

Na takmičenje se možete prijaviti popunjavanjem obrasca prijave na sajtu. Sve što je potrebno jeste da unesete svoje podatke u polja od kojih su obavezna polja naznačena crvenom zvezdicom.

Postoji i mogućnost preuzimanja prijave u pdf ili docw formatu, koju zatim trebate da popunite i pošaljete na e-mail  takmicenjesmederevo@gmail.com uz dokaz o rođenju i skeniranu uplatnicu.

Da, možete se prijaviti i u danu naznačenom kao kraj prijavljivanja (Deadline).

Kategorije u kamernom sastavu određuju se po starijem ( sastavi od 2 izvođača) ili najstarijem (sastavi od 3 i više izvođača) članu sastava.

Da, možete se prijaviti u starijoj kategoriji.

Izvođači iz Srbije mogu uplatiti popunjenom uplatnicom ili elektronskim plaćanjem. Za izvođače iz inostranstva najjednostavnije je plaćanje uplatom preko PayPAl direktno sa sajta ili uplatom na devizni račun, koja ima i visoke troškove transakcije. Iz tih razloga uplatu treba uvećati za troškove transakcije da bi visina uplate koja pristiže bila kao što je naznačeno za određenu kategoriju. UPUTSTVO

Da, nagrade su određene brojem poena, tako da je moguće da više izvođača ima istu nagradu.

Laureat ( apsolutni pobednik) kategorije možete postati ukoliko imate najviši broj poena u kategoriji u kojoj učestvujete, ali je uslov da je osvojite, 98 ili više od 98 poena.

Da, moguće je da učestvujete u 2 kategorije. Kategorije mogu biti one koje su predviđene za vaš uzrast i starije. Ne možete se prijaviti u mlađoj kategoriji od vaše.

Možete učestvovati u kategoriji Klavir i Grand Prix. Program koji prijavljujete za disciplinu Klavir možete ponoviti u disciplinoi Grand Prix, naravno uz dodati program. Ukoliko je ONLINE takmičenje, snimke treba da pošaljete posebno za disciplinu Klavir i disciplinu Grand Prix gde treba da bude odvojeno program za prvu i drugu etapu.

Da, u opisu videa treba navesti sve podatke i program koji svirate.

Snimak može biti objavljen Public – vidljiv svima i Unlisted – vidljiv samo osobama sa linkom. Takmičenje Smederevo zadržava pravo da snimak objavi u Playlisti na sajtu. Playliste takmičara biće objavljene na sajtu do sledećeg takmičenja, a postojaće i dalje na našem You- tube kanalu.

Da, snimak može biti napravljen telefonom. Međutim, treba obratiti pažnju na kvalitet snimka. Ukoliko snimak ne može jasno da se čuje, Žiri takmičenja ima pravo da diskvalifikuje takmičara.

Snimci mogu biti snimljeni posebno za svaku kompoziciju, ne morate ceo program izvesti bez prekida. Snimci moraju biti snimljeni u realnom vremenu. ZABRANJENO je montirati snimak. Ukoliko se to desi, takmičar će biti diskvalifikovan. Ali, ukoliko možete, značilo bi nam da objedinite snimke u jedan, NE da pravite Playlistu. Time bi nam olakšali postupak formiranja Playlisti svih takmičara.

Pobednik takmičenja je najuspešniji takmičar po odluci Žirija takmičenja. Pobednik takmičenja nije određen uzrastom. Žiri takmičenja svojom odlukom proglašava učesnika koji je najuspešniji na takmičenju po ocenama svih članova Žirija.

Prednost pri odlučivanju pobednika takmičenja imaće kandidati  iz discipline Grand prix Smederevo. Ukoliko nema takmičara sa osvojenih 100 poena pobednik može biti odabran iz neke od kategorija discipline Klavir po odluci žirija. 

Diplome ONLINE takmičenje biće poslati na e-mail za takmičare iz inostranstva, a za takmičare iz Srbije e-mailom ili poštom.